creativiteit DIY punch needle

Punch Needle

Let’s give it a punch!

Ik ben er zo eentje dat uren kan doorbrengen op instagram, op zoek naar leuke creatieve DIY projecten. Om er dan hals over kop mee te starten. Sinds ik zwanger ben heb ik iets meer ‘rust’ gevonden en denk ik eerst 2x na voor ik weer aan iets begin.

Aangezien ik helemaal in to het breien ben, dat ik sinds kort leer dankzij mijn schoonmoeder en mama, (lees er hier alles over) heb ik de smaak wel wat te pakken om dingen te maken. Natuurlijk denk ik altijd aan hoe ik het ook kan toepassen, wat kan ik ermee doen als het klaar is. Zo ga ik eerder een sjaal breien omdat ik die dan elke dag kan dragen.

Zo ook met de punch needle, waar kan ik het voor gebruiken? Op een totebag, als een kadertje, een kussensloop, een clutch, … Eindeloze fluffy ideas waar ik helemaal vrolijk van word.

Na een lange zoektocht – aangezien het in België echt nog niet populair is – ben ik bij het atelier van Eva terechtgekomen. (Instagram van Eva) Zo kwam ik tot de ontdekking dat ze heel wat verschillende workshops organiseert, zoals borduren, wallhanging weven, zeefdrukken, op kleding borduren en zo ook punch needle!

Mijn hart sloeg een klein slagje over, mijn baby maakte spontaan een klein koprolletje en in mijn hoofd zag ik mijn hele verzameling zelfgemaakte totebags met leuke punch needle ontwerpjes al in mijn dressing hangen. Op zo’n moment wéét je gewoon dat je je moet inschrijven. Zo gezegd, zo gedaan. En ik had het allerlaatste plekje! (Karma? )

Creativity never goes out of style

Gisteren ben ik vol goede moed (en jammer genoeg ook een verkoudheid) in mijn auto gesprongen richting Lier.  Workshop ging door bij Superette Ninette, een superfijn winkeltje met allemaal hebbedingetjes. (ontdek hier de fijne website met webshop) Veronique de eigenares was er ook en volgde mee met de workshop. Ze had al eerder workshops gevolgd bij Eva en was dan ook heel enthousiast.

De les zelf was duidelijk en Eva nam de tijd om alles rustig en overzichtelijk uit te leggen. Er was ruimte om je eigen creativiteit te gebruiken voor een ontwerp en er was materiaal dat je kon gebruiken. De naald zelf laat ze speciaal uit Amerika overkomen en die kan je ook op haar webshop aankopen samen met nog heel wat andere producten. Denk aan de stof, het opspan raam, borduurschaartje, … Alles is met zorg getest, dus ze weet perfect hoe alles werkt.

De avond is voorbij gevlogen en er waren heel wat mooie resultaten. Zelf met abstracte vormen en leuke kleurencombinaties maak je een echt kunstwerkje. Ondertussen heb ik al heel wat ideeën  en heb ik me al het materiaal aangeschaft. Binnenkort kan ik jullie hopelijk al wat resultaten laten zien!

Foto’s komen van de instagrampagina van Eva zelf, enkele zijn door mij getrokken op de avond zelf!

#hahadoei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s