creativiteit DIY

Leren breien

Oh jawel. De dag is aangebroken dat ik heb leren breien.

Samen met enkele vriendinnen ben ik op les gegaan bij mijn schoonmoeder. Deze heeft met veel geduld ons de basis van het breien uitgelegd. Steek voor steek, met uiterst veel detail voor de keuze van onze breinaalden en wol.

Want geef nu toe, als je dan toch start met breien wil je ineens met iets fijn werken en het potentieel zien. In het begin klungel je, en laat je wel eens een steekje vallen (pun intended). Maar net zoals bij zoveel zaken is het heel simpel, oefening baart kunst.

Ik zou een filmpje kunnen maken van hoe je steken moet opzetten en wat het verschil is tussen een rechte en averechtse steek. Dat ga ik toch wel even aan de professionals overlaten, zoek het eens op op you tube. Hier leggen ze dit (ook in het Nederlands) stap voor stap uit en leer je zo steeds weer meer.

Mijn doel? Mijn eerste sjaal breien. Om dan nadien eentje assorti voor mijn toekomstige zoon te maken en dan nog eentje voor mijn vriend. But hey, we zullen zien of we die eerste al af krijgen… Mijn volgende les is op 25 oktober! Keep you posted!

Ondertussen brei ik rustig verder…

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s