Indonesië Reizen Yogyakarta

Indonesië – Bali

Eindstop. Bali.

Onze rondreis door Indonesië komt tot zijn einde in Bali. Vanuit Gili Trawagan reizen we per boot verder naar dit fantastische eiland. (Benieuwd naar onze trip door Indonesië? Lees er hier alles over)

Vanuit Gili Trawagan konden we een boot nemen die ons naar de haven van Seminyak zou brengen. Weet dat in Azië alles een beetje trager kan gaan. Lees, 3 à 4 uur trager. Wachten op een strand is nu nog niet zo rampzalig alle geluk, enkel zijn we een volledige dag kwijt gespeeld aan onze trip van Gili naar Bali. Ook in de haven zelf geraakte we niet onmiddellijk binnen, er zat dan ook iemand op onze boot die zijn vlucht gemist heeft hierdoor. Reken daarom altijd wat extra tijd om ergens te geraken.

Vergis je niet, Bali is geen klein eilandje dat je even rondstapt zoals op de Gili eilanden. Om van de ene kant naar de andere te geraken ben je al gauw enkele uren kwijt. Genoeg leuke plaatsen dus om tot rust te komen, cultuur op te snuiven, te feesten of te genieten van de natuur. Zelf bleven wij in het culturele plekje Ubud.

Prachtige rijstvelden in Ubud.

Ons hotel lag midden tussen de mooie rijstvelden en straalde dan ook echt een oase van rust uit.  Zalig dat je hier heel wat luxe krijgt voor weinig geld. Ubud is een rustigere plaats om te verblijven op Bali. Dit is perfect voor als je de drukke stranden achter je wil laten.  Wij hadden al heel wat strand gehad na Lombok & Gili, dus was het tijd om meer in de natuur tot rust te komen.

Vervoer

Op Bali hebben we steeds een brommer gehuurd om zo heel het eiland te ontdekken. Veel reizigers opteren voor een taxi maar met dit mooie weer vonden we een brommer leuker. Zo kan je steeds stoppen waar je wil en betaal je een vast bedrag per dag. Wat trouwens écht maar een paar euro per dag kost. Zie dat je wel enige skills hebt om met een brommer te rijden want het kan hier hectisch zijn en de wegen zijn niet altijd top onderhouden.

Voor naar de luchthaven hebben we een taxi genomen, deze hebben we geregeld via het hotel. Dit was onze grootste kost tijdens dit verblijf. Bijna een uur onderweg en nog geen 20 euro.

Kosten voor 4 volle dagen: 43,42 euro in totaal, 21,71 euro pp.

Count the memories, not the calories

Food

Onder het motto ‘Count the memories, not the calories’ zijn we ook hier op een ontdekkingstocht gegaan door de balinese keuken. Je moet hier geen moeite doen om iets leuks te ontdekken, overal heb je toffe restaurants, ontbijtplekjes, cocktailbars,…  Teveel leuke plaatsen om op te noemen en teveel die we niet hebben kunnen doen. Leef je uit en wandel gewoon iets binnen dat je aanspreekt. De kans is groot dat je hier fantastisch eet.

Kosten voor 4 volle dagen: 162 euro in totaal, 81 euro pp.

Overnachting

Mooi hotel (The Athaya Ubud)  met ontbijt inbegrepen. Beneden in ons kamer hadden we een lounge met grote schuifdeuren naar ons privé zwembadje, boven hadden we een slaapkamer met dressing en de zaligste badkamer. Het personeel was heel behulpzaam en maakte het zaligste ontbijt klaar, alles was ook vers.

Kosten voor 4 volle dagen: 249 euro in totaal, 124,5 euro pp. (31,13 euro per nacht inclusief ontbijt)

Bezienswaardigheden

Zoveel te doen op Bali, dat je soms vergeet om gewoon rond te kijken en te genieten. Zoals je bij ons heel wat kerken hebt, passeer je hier continu prachtige tempels. Je moet niet altijd de meest bekende bezoeken, stop eens bij een klein tempeltje. Er zijn ook hier op Bali heel wat gratis bezienswaardigheden om te ontdekken.

Kosten voor 4 volle dagen: 17 euro in totaal, 8,5 euro pp. 

Ook hier op Bali waren we van mening om niet teveel op voorhand te boeken en te zien waar we terecht zouden komen. Hier een kort overzicht wat we gedaan hebben. We hadden veel meer kunnen bezoeken, daar hadden we gewoon niet zoveel zin in.

Monkey Forest

Op enkele minuutjes van ons hotel lag het prachtige Monkey forest. De naam verklapt het al, dit is een bos waar heel wat aapjes verblijven. Het is een prachtige plek met heel wat mooie beelden. En de aapjes zijn schattig al moest ik er geen op mijn schouder hebben. Het is hier vrij toeristisch en iedereen wil banaantjes geven in de hoop om ze zo op hun schouder te krijgen. Dit lukt ook, maar sommige apen zijn heel agressief en voor je het weet zijn ze weg met je banaan. Al levert dit heel hilarische taferelen op, zet je even op een bankje met een drankje (skip het hapje, daar gaan de apen mee lopen!) om dit schouwspel te bewonderen hoe crazy de aapjes doen voor wat eten.  Oja, vergeet ook niet om de prachtige tempels te aanschouwen!

Tanah Lot

Eén van de bekendste plaatsen op Bali I guess. Wel, het is de moeite om te zien… Al was het niet het meest bijzondere dat ik heb gezien tijdens onze reis. Feel free om een kijkje te gaan nemen en het zelf te beslissen.

Tempels, Tempels, Tempels

Overal op Bali kom je tempels tegen. Prachtige kunstwerken zijn het. Sommige goed verstopt, andere heel opzichtig. Wandel en geniet, want de Balinezen slagen er in om alles prachtig te versieren met bloemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s