Gili Indonesië Reizen

Indonesië – Gili

Onze volgende stop na Lombok waren de Gili eilanden. Heb je het vorige deel gemist over Lombok? Lees het hier!

Met een bootje zijn we ’s morgens vertrokken naar de Gili eilanden. Een kort tripje van een half uurtje varen.  Gili eilanden bestaan uit drie inieminie eilandjes die vlak naast elkaar liggen. Je hebt het kleinste eilandje Gili Air, in het midden heb je Gili Meno en het grootste eiland is Gili Trawagan. Zelf zaten we op Gili Trawagan, niet in het centrum maar in het meest noordelijke punt waar het iets rustiger is.

Vervoer

Op de Gili eilanden mogen geen gemotoriseerde voertuigen gebruikt worden. Zo heb je enkel fietsers, wandelaars en paard & kar. Met die laatste zijn we ook richting ons hotel gegaan. Vanaf het centrum waar iedereen aankomt met de boot tot aan het hotel is het maximum een kwartiertje met paard & kar. Tijdens ons verblijf hebben we steeds alles te voet gedaan, het is hier ook zo klein. De boottrip van Gili naar Bali was de grootste kost, deze kwam op 53 euro.

Kosten voor 2 volle dagen: 73 euro in totaal, 36,50 euro pp.

Food

Gili was voor mij persoonlijk de plaats waar ik het minste heb gegeten van heel onze trip. Er waren enorm lekkere gerechten maar ook heel wat basic stuff die te duur waren. Zo grijp je al snel naar de klassiekers, wat op zich niet slecht is! Leuk was wel dat we hier een bakkertje ontdekt hadden met goeie koffie en gebak! Oh jawel, citroentaart for the win. Klinkt gek, toch is dit iets dat niet zo gekend is als bij ons. Gewoon brood, gebak, pistolets,… zeldzaamheid als je dit kan vinden. en dan spreek ik wel over kwalitatief brood, toastbrood ga je overal vinden. Daarom met deze foto’s een kleine ode aan al het zoete dat ik daar heb gegeten.

Kosten voor 4 volle dagen: 102,12 euro in totaal, 51,06 euro pp.

Overnachting

Op Gili Trawagan hadden we een fijn huisje in het Jambuluwuk Oceano resort. Propere kamer met een leuk terrasje aan, en zicht op het leuke zwembad. Hier was een bar ingebouwd en het lag lekker rustig tussen de achterste huisjes.

Niet duur en eenvoudig te boeken via booking.com.

Kosten voor 3 nachten met ontbijt: 198 euro in totaal, 99 euro pp. (33 euro per nacht inclusief ontbijt)

Bezienswaardigheden

Op Gili Trawagan heb je de mogelijkheden om te gaan duiken, snorkelen, zonnen op het strand of gewoon een dutje te doen. Je merkt dat hier alles heel rustig gaat en voor je het weet is de dag voorbij gevlogen. Zelf zijn we gaan snorkelen en hebben we schildpadden gezien. Ok, eerlijk toegegeven, ik heb een panische angst om in de zee te zwemmen… Om één of andere reden denk ik altijd dat er haaien zitten. Toen ik het schildpad zag en merkte hoe laat ik deze pas in mijn vizier had kreeg ik een paniek aanval. Zo erg dat mijn vriend dacht dat er een haai was. Oepsie. Nu achteraf hebben we dan nog een schildpad gezien en was alles ok.

Voor de rest zijn we helemaal rond het eiland gewandeld en af en toe gestopt om iets te drinken. Wat ook gezellig was, was het binnenland van het eilandje. Het is niet groot, maar het was heel aangenaam vertoeven tussen de bomen.

Drugs is hier ook enorm aanwezig. zo maken ze overal reclame voor mushrooms, soms echt op een heel grappige manier. Dat de locals niet veel verdienen zie je niet enkel aan de verkoop van drugs, kokosnoten of vers fruit, je ziet ook dat er heel wat slapen op het strand met het weinige dat ze hebben.

Hierna zijn we doorgereisd naar Bali! Lees er hier alles over.

Voor Gili zaten we op Lombok. Benieuwd naar wat we hier gedaan hebben? Lees het hier!

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s