Indonesië Lombok Reizen

Indonesië – Lombok – Mataram

Onze volgende stop in Lombok was Mataram. Heb je het vorige deel gemist over Kuta? Lees het hier!

Met een taxi vertrokken we uit ons mooie hotel om zo richting Sengiggi Beach te reizen. Dit ligt net buiten het centrum van Mataram. Dit was ook ineens het stadje waar je met de boot richting Bali en Gili eilanden kon varen. Dit waren we van plan, maar eerst nog enkele dagen vertoeven in Mataram.

Vervoer

Vanaf Kuta hebben we een taxi genomen naar het hotel, ook hier hebben we steeds een brommer gehuurd om zo het eiland verder te ontdekken. Ik blijf erbij dat dit de beste optie is om alles te ontdekken, het voordeel is dat je eender waar kan stoppen. Je moet je ook geen zorgen maken om bij te tanken, overal aan huisjes hebben ze wel flesjes met naft staan. Om van Lombok naar Gili te gaan hebben we een bootje gehuurd. (dat maakt onze kost is duurder in het overzicht, dit kwam op 43 euro, wat 21,5 euro pp is)

Kosten voor 2 volle dagen: 55 euro in totaal, 27,50 euro pp.

Food

Voor de verandering (lang leve foodies!) hebben we ook hier ons een beetje laten gaan qua eten. Het is altijd fijn om nieuwe gerechten te ontdekken. In het hotel zelf was het ook een aangename (spicy!) ontdekking om te eten. Hier hebben we wat gerechten getest en ze waren ook direct goedgekeurd. Staat er iets op de kaart dat je niet weet wat het is? De enige vraag die je aan het personeel moet stellen is hoe pikant het is, voor de rest moet je gewoon proberen! Dit heeft ons dikwijls al enorm aangename verrassingen opgeleverd!

 

Breakfast

Yay! Egg Benedict! Ik lust dit zo graag. Het zag er niet alleen lekker uit, het was het dat ook echt. Er liep hier ook een heel grappig kalkoen (of is het een soort kip?) rond. Blijkbaar het huisdier van de staff. 🙂

Gula Gila!

Vlakbij ons hotel was er een mini plekje, Gula Gila, waar je overheerlijke koffie kon drinken en de lekkerste cupcakes en taart kon krijgen. Veel te grote stukken voor weinig geld, in een aangename frisse ruimte met wifi. Handig als je even wil werken of je trip verder wil plannen. Ze hebben er ook heerlijke fruitsappen, infused water en andere (ook om mee te nemen!)

Nomnom

Tijdens 1 van onze roadtrips zijn we bij een toffe Amerikaan terecht gekomen waar we iets konden eten. Zelf reisde hij van land tot land om zo alles te zien. Op Lombok was hij zelf nu al enkele jaren en had hij wat leuke huisjes die hij verhuurde. Hij had ook een klein plekje om te eten, geen schrik alles was hier vers en in een open keuken klaargemaakt!  Hij had ook de schattigste puppy ever…

Kosten voor 3 volle dagen: 86,94 euro in totaal, 43,46 euro pp.

Overnachting

Opnieuw een fijn hotel waar ook het ontbijt inbegrepen was. Kamer was basic, toch proper. Het complex zelf had heel wat mooie zwembaden. Het eten was piekfijn in orde. Voldoende personeel maar toch miste we iets… Het was een beetje onpersoonlijk. Als je tot rust wil komen en gewoon wat wil rusten kan het aan de mooie zwembaden, perfect voor een dutje.

Kosten voor 2 nachten met ontbijt: 120 euro in totaal, 60 euro pp. (30 euro per nacht inclusief ontbijt)

Bezienswaardigheden

In Mataram zelf heb je een gezellig dorpje dat al een pak toeristischer is dan Kuta. Hier heb je een massa restaurants en ook echt een marktje met allemaal souvenirs. Spring op je brommer en ontdek zo de kustlijn, of ga dieper op het eiland. Ontdek prachtige watervallen, rijstvelden, bossen, verlaten stranden,… Je zal merken dat de stranden hier een pak rustiger zijn dan op de Gili eilanden en al zeker ten opzichte van Bali.

Hierna zijn we doorgereisd naar Gili! Lees er hier alles over.

Voor Lombok zaten we op Yogyakarta, op het eiland Java. Benieuwd naar wat we hier gedaan hebben? Lees het hier!

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s